onsdag, oktober 31, 2007

Packat beslut

Ulrica Schenström har tagit time-out, fått sparken för tillfället, för att hon a) pussat en reporter på krogen b) varit väldigt väldigt full.
Jag kan förstå båda sakerna. a) ja varför inte? Och b) naturligt flyktbeteende om man jobbar i Renfeldts regeringskansli.
Hon har inte gjort något allvarligt fel.
Det har däremot reportern på TV4. En nyhetsjournalist ska inte supa ihop med personer som har Schenströms jobb, och inte pussa dom på läpparna heller.
Men vad händer?
Hon tvingas till time out.
Han är kvar och får säkert höjd status för att han nu "fällt" en makthavare.
Summering: grabbarna vann. Igen.
Fråga: Får en kvinna inte vara full på offentlig plats utan att förlora jobbet?

5 Comments:

Anonymous Magnus said...

rätt Per, medielogiken avrättar kvinnor och stämplar dem som horor, det gäller nu liksom när reinfelt besprutades av kvinnl "reporter" i satirprogram, hade det varit glans, filip & f så hade inget hänt. världens jämlikaste land visar sitt riktiga jag. igen och igen. så var är debatten som leder till attitydförändring och inte kvotering?

mag

01 november, 2007 10:35  
Blogger Henning said...

snygg analys. tack för ögonöppnaren. och rolig: "b) naturligt flyktbeteende om man jobbar i Renfeldts regeringskansli." haha!

01 november, 2007 15:59  
Blogger Karin said...

Det var länge sedan jag slutade läsa kvällstidningarna, men det hjälper ju inte att ignorera dem - deras skit får ju konsekvenser för människor.

Hela detta mediadrev (och alla andra) är så ovärdigt människan att det inte liknar någonting.

Kunde man inte bara säga: Det är en dålig lösning att krisberedskapen ska vila på statsrådsberedningen och politiker och alldeles oavsett vad som hände eller inte i detta enskilda fall så illustrerar det ett potentiellt problem. Så det tar vi och löser.

Jag är så trött på blodtörsten, hämndbegäret och dessa offentliga avrättningar.

01 november, 2007 22:16  
Anonymous Daniel said...

Svar på din fråga: Jo, en kvinna får nog vara berusad utan att förlora jobbet, men kanske inte PÅ arbetstid. Och kanske framförallt inte när man har jourberedskap vid det aktuella tillfället, för att sedan ljuga för sin chef om hur full man varit.
Håller med dig om att Philblad sluppit alldeles för lätt undan, men det ursäktar ju inte direkt Schenströms agerande. Men nu är ju förundersökning inledd mot honom också.

01 november, 2007 22:55  
Anonymous Calle Fridén said...

Nej men nu får ni allt ta och läsa på. Hon fick inte kicken för att hon varit vare sig full eller pussat Pihlblad. Hon får kicken för att hon ljugit för Reinfeldt. Han hade kunnat haft överseende med både det ena och det andra, men hon lydde sin grundinstinkt och ljög. Och se, det tolererade han inte.

04 november, 2007 16:37  

Skicka en kommentar

<< Home