torsdag, november 01, 2007

Är båda vänster?

Två vänstertidningar, samma dag:
Arbetaren berättar hur syndikalisternas ansträngningar att organisera migranter utan dokument i Stockholm nu gett resultat i avtal för nattstädarna på Berns. De blir fast anställda, får semesterersättning och ordentlig löneökning. Naturligtvis har syndikalisternas också stått och protesterat utanför Berns. Det vanliga pådraget.

Arbetsgivarna protesterar förstår. Och det gör vänsterpartiet också.

I Flamman fördömer Lisa Rasmusson, facklig-politisk sekreterare i vänsterpartiet, syndikalisternas organiseringsarbete. Rubriken är "Syndikalisterna sänker solidariteten".
Hennes artikel är synnerligen oklar och obegriplig. Jag fattar inte vad alternativet är. Möjligen ska migranter utan dokument hållas borta från arbetsplatser. Frågan ska avgöras i riksdagen, tror jag hon menar. Och hela tiden upprepar hon att det handlar om asylsystemet. Att migranter kommer hit/lockas hit för att jobba och skapa en bättre framtid har hon ännu inte upptäckt.

Två tidningar. Två sorters vänster.

1 Comments:

Blogger Charlotte said...

Det verkar ha nåt att göra med skillnaden i att vilja "möta människor där de är" och försöka hjälpa dem utifrån den situation de befinner sig i och att säga "ni ska inte befinna er i den här situationen" varför man inte heller vill förbättra den.
Skillnaden i attityd mellan SAC & den här vänsterpartisten alltså.

03 november, 2007 15:40  

Skicka en kommentar

<< Home