tisdag, maj 08, 2007

Utan heder

Bara några veckor efter att Persson avgått ledde han seminarium arrangerat av den svenska köttindustrin. Rekordsnabb karriär neråt. Att han nu blivit lobbyist med fast lön bekräftar att girighet går före heder.
Persson har valt samma väg som Bildt gjorde. Att casha in sitt politiska kapital i fet månadslön för att göra skräpjobb.
Det bekräftar nåt vi redan anade: att Persson inte hade någon framtid i arbetarrörelsen. Han har aldrig varit särskilt omtyckt och det vet han. Perssons framtid som äldre klok mentor åt yngre socialdemokrater existerade inte. Och inte låg det några internationella uppdrag och väntade. Men jag undrar ändå hur han tänker. Är det hans hämnd på en rörelse som aldrig älskade honom?
Konsekvensen är samma som efter Rosengren och Bildt: att politikens trovärdighet sjunker lite till. Men nu socialdemokratins. Politik är inte bara ett yrke. Det är ett sätt att leva, att vara, ett ideal. Vänsterpartierna har mer än andra hållt uppe idealet – och även burits upp av det. Göran Persson har slagit undan benen på mer än hundra år av politisk vardag inom arbetarrörelsen.
Persson är en man utan heder.
Socialdemokraterna är ett parti som nu måste reparera sin heder. Till att börja måste Mona Sahlin säga nåt skarpt.

1 Comments:

Blogger Robsten said...

Jag har skrivit en artikel om din bloggpost på,
http://robsten.blogspot.com/2007/05/intellektuella-bottenrekord-i-den.html

19 maj, 2007 14:45  

Skicka en kommentar

<< Home