måndag, juni 25, 2007

Kolla Hjärpe

Jag skrev om Gaza för några dagar sedan. Arg och lessen. I dag skriver Jan Hjärpe på Sydsvenskan i ungefär samma tillstånd och han riktar kritiken mot samma håll som jag: Sverige, EU och USA. Läs.

5 Comments:

Anonymous Rolf said...

Ja jo, det är ju också en bedrift att vara stolt över att man är "on the same page" som Jan "Radio Islam" Hjärpe.

25 juni, 2007 14:13  
Anonymous Anonym said...

Hjärpe klagar på att väst inte "respekterar demokratiska val" eftersom:

"...demokrati måste innebära att ett valresultat ska respekteras, även om det leder till ”fel” regering och ”fel” politik. Man kan protestera mot politiken, men inte vägra att erkänna legitimiteten av en demokratiskt vald regering genom att införa sanktioner mot de röstande."

Notera att det här handlar om att EU/USA/Sverige inte bara måste acceptera Hamas valseger. Man måste också fortsätta skicka pengar till PA, trots att den nya ledningen är rätt tydliga med att de inte alls delar EU/USA/Sveriges mål, dvs. någon sorts tvåstatslösning.

Den nya standarden för att "respektera demokratiska val" kräver med andra ord att väst subsidierar alla demokratiskt valda regeringar - oavsett om deras mål ligger i linje med biståndsmottagarnas mål. Vilket ju åtminstone är en rätt nyskapande tolkning av de inblandade begreppen.

25 juni, 2007 17:11  
Blogger Robsten said...

Sverige! vad fan har Sverige med konflikten därnere att göra? Vårt fel? otroligt.

25 juni, 2007 20:48  
Anonymous skribent said...

Intressant form av nykolonialism: När folk i tredje världen plågar varandra är det visst aldrig deras eget fel, utan västvärldens...

27 juni, 2007 15:02  
Blogger Per Wirtén said...

Well, well, en del läsare av min blogg behöver upplysning.

27 juni, 2007 19:17  

Skicka en kommentar

<< Home